Prisvärt – direkt från tillverkaren

Typskyltar


Vi hjälper dig med typskyltar. Vi har ett komplett utbud och snabba leveranser.

Kontakta oss

Vårt arbetssätt

Förfrågan

Förfrågan

Utifrån dina kriterier avseende material, storlek, antal och användningsområde föreslår vi en lösning och skickar dig en offert.

Design

Design

Skicka din logotyp eller ritning till oss för produktion. Behöver du hjälp med designen så fixar vi det. En korrektur kan mejlas till dig innan vi påbörjar din order.

Tillverkning

Tillverkning

Din order färdigställs enligt digitala underlag och korrektur. Produktionen sker i vår verkstad i Kungsbacka.

Skickas

Skickas

Produkterna packas och skickas till angiven adress. Vi skickar vanligtvis med DHL eller posten.

Beställ typskyltar

Vi erbjuder tryck och gravering av typskyltar för industri och andra branscher. En typskylt är den lilla märkskylt som sitter på alla typer av hushållsapparater, verkstadsmaskiner, motorer – kort sagt all typ av utrustning som kan tänkas behöva service, underhåll och reparation då och då. Typskylten kan vara såväl en tryckt etikett som graverad aluminium, mässing eller plast, beroende på produkten. På typskylten hittar man serienummer, typnummer, tillverkarens namn och viss annan information som reparatören eller servicetekniker behöver för att kunna laga eller underhålla en produkt.

Privatpersoner är nog mest bekanta med typskyltar på hushållsmaskiner som spisar, kylskåp och tvättmaskiner. Typskylten sitter ofta lite undangömt, till exempel på baksidan av spisen eller på insidan av luckan på tvättmaskinen eller diskmaskinen. På nätet finns numera en stor mängd information om var typskylten sitter på olika produkter och vad den innehåller för väsentlig information.

Viktig information för att identifiera produkten

 • Företagets namn och logotyp
  Det ska tydligt framgå vilket företag som tillverkat produkten. De flesta företag väljer också att sätta sin logotyp på typskylten för att ge den ett mer professionellt utseende. På vissa produkter, som motorer, kan typskylten vara det enda stället där tillverkarens namn är synligt.
 • Serienummer
  Serienumret är unikt och används för att identifiera en produkt. När en kund kontaktar en tillverkare av en produkt kommer de att behöva serienumret för att säkert kunna veta vilken modell det gäller, samt även när och var produkten tillverkats.
 • Modellnummer/typnummer
  Ett komplement till serienumret som anger vilken modell och vilken version av produkten det gäller. Även detta nummer efterfrågas ofta av servicepersonal och support.

 

Typskyltar

Typskyltar i olika material

Vilket material du ska välja till din typskylt beror på produkten. Till de flesta elektronikprodukter av plast är en tryckt etikett eller dekal det bästa valet, men om produktens yttre är av till exempel metall eller trä så passar det antagligen bättre med en graverad typskylt som skruvas fast. Vi erbjuder tryck och gravering av typskyltar för alla typer av produkter och hjälper dig gärna att ta fram en typskylt som både ser bra ut och är tillverkad på ett sätt som passar din produkt.

Design och tillverkning av typskyltar för industri

En typskylt ska framför allt vara tydlig och lätt att läsa av även för en lekman. Formaten på modellnummer och serienummer ska skilja sig åt så att de är lätta att identifiera. Vi har många färdiga mallar för typskyltar men kan självklart också använda din egen design eller hjälpa dig hitta ett utseende som passar för din produkt. Vi har stor erfarenhet av att trycka och gravera typskyltar för industri och vet vad som krävs för att din skylt ska bli så tydlig som möjligt och passa in på produkten.

Serienumren fixar vi med variabeldata, du behöver bara ange var nummerserien börjar och slutar så trycker vi unika serienummer på dina typskyltar. Det bästa sättet när du beställer typskyltar är att använda dig av ett Excelark som du fyller i. Hör av dig så berättar vi hur du ska gå tillväga.

Kontakta oss

  Vid förfrågan ange mått m.m. och bifoga en fil på din ritning/skiss. Godkända filformat: pdf, eps, jpg, ai, psd, dxf.
  Filer som är större än 20 mb kan skickas via www.sprend.se.