Prisvärt – direkt från tillverkaren

Plastskyltar

Vi hjälper dig att ta fram skyltar med olika design och i olika format.

Kontakta oss

Vårt arbetssätt

Förfrågan

Utifrån dina kriterier avseende material, storlek, antal och användningsområde föreslår vi en lösning och skickar dig en offert.

Design

Skicka din logotyp eller ritning till oss för produktion. Behöver du hjälp med designen så fixar vi det. En korrektur kan mejlas till dig innan vi påbörjar din order.

Tillverkning

Din order färdigställs enligt digitala underlag och korrektur. Produktionen sker i vår verkstad i Kungsbacka.

Skickas

Produkterna packas och skickas till angiven adress. Vi skickar vanligtvis med DHL eller posten.

Allt inom skyltar

Plastskyltar ger ett modernt och stilrent uttryck som passar bra i reklamsammanhang som mässor och företagsevent. En plastskylt är dessutom flexibel och går att fästa och hänga på en rad olika sätt. Beroende på vilken typ av skylt du är ute efter kan du välja en graverad eller tryckt skylt. Graverade plastskyltar består oftast av ett plastlaminat i två skikt, där det övre lagret utgör själva skyltfärgen och det undre, som framträder när skylten graveras, utgör textfärgen.

Vill du ha tryckta fotografier, eller ha möjligheten att kunna använda flera olika färger på din skylt, är digitaltryck den bästa lösningen. Tryckta plastskyltar tillverkas av skummad PVC, ett lätt material med en slät yta som passar utmärkt för tryck. Vi erbjuder både tryck och gravyr av plastskyltar för alla sammanhang och kan även hjälpa till med designen om så önskas.

Många användningsmetoder för plastskyltar

Plastskyltar har många användningsområden. Är du försäljare är tryckta plastskyltar ett utmärkt val när du vill presentera dina produkter på till exempel en mässa eller ett event, likaså om du vill skapa presentationsmaterial för att presentera din företagsidé. Tryckta plastskyltar gör sig bäst i inomhusmiljö men kan med fördel också användas utomhus under kortare perioder till exempel under en musikfestival, stadsfest eller liknande.

Graverade plastskyltar består av plastlaminat som är styvare än den PVC som används för tryckta skyltar. De är mycket hållbara och passar för såväl utomhusbruk som inomhus. Graverade plastskyltar används ofta som adresskyltar, märkskyltar för el- och VVS-system, som namnbrickor inom sjukvården och liknande. En större plastskylt i transparent akryl med logotyp och företagsnamn ingraverade passar utmärkt utanför kontoret, eller som entréskylt i en större kontorsbyggnad.

Graverade plastskyltar

När vi graverar skyltar utgår vi från ett laminat av akryl, en plast som också bland annat används i plexiglas. Ytskiktet på laminatet är ytterst tunt, och det undre lagret som texten graveras fram ur är lite tjockare. Genom att de två lagren har olika färger får man en textfärg som kontrasterar mot själva skyltfärgen. Vissa färgkombinationer har vi alltid på lager, som till exempel vit/svart, svart/vit, gul/vit och röd/vit, men vi kan så klart gravera plastskyltar med vilken färgkombination du än önskar.

Graverade plastskyltar passar utmärkt för utomhusbruk, till exempel som gatuskyltar eller fasadskyltar utanför bostadsrättsföreningar, skolor och sjukhus. All typ av text går utmärkt att gravera, liksom symboler och enklare bilder.

Tryckta plastskyltar

Om du vill ha en bild tryckt på din skylt, eller använda dig av flera olika färger, ska du välja en plastskylt med tryck. Med digitaltryck i fyrfärg på skummad PVC-plast får du knivskarpa bilder och texter på din skylt och din design kan varieras i det oändliga. Du kan välja att själv designa din skylt, eller så hjälper vi dig hitta en utformning som du är nöjd med.

Tryckta plastskyltar är flexibla, de är böjbara men ändå relativt styva och tål att tas med på mässor och företagsevent utan att slitas. Ska skylten vara för utomhusbruk kan den också förses med ett skyddslaminat som ytterligare ökar slitstyrkan.

Plastskyltar

Olika fästmetoder

Beroende på hur din skylt ska hänga eller visas upp kan vi förse den med olika fäst- och upphängningsmetoder. Skylten kan få ett adhesiv på baksidan som anpassas efter underlaget och gör det lätt att klistra upp skylten på ett hållfast sätt. Vanliga skruvhål fixar vi lätt, liksom även skruvhål med distanser som gör att skylten kommer ut en bit från väggen. Bordsstativ är en annan lösning, sugproppar och magneter två andra. Berätta för oss hur du ska använda dina skyltar så föreslår vi en lämplig lösning på hur den ska hängas eller ställas på bästa sätt.

Design, tryck och gravyr av plastskyltar

Vi trycker plastskyltar av hög kvalitet med hjälp av förstklassig utrustning och en stor dos kompetens och erfarenhet. Med över tjugo år i branschen vet vi vad som krävs för att skapa eleganta och stilrena skyltar som syns och drar till sig uppmärksamhet. Vi gillar att ge bra service och vi lägger alltid ner hundra procent på att du som kund ska bli så nöjd som möjligt.

Oavsett om du vill ha en graverad eller tryckt skylt, och i vilken storlek eller form du än vill ha den, så hjälper vi dig att ta fram en produkt du är nöjd med. Vi skickar dessutom alltid med ett digitalt korrektur för godkännande innan vi tillverkar din skylt. Fyll gärna i vårt kontaktformulär här på sidan om du har en idé för en skylt, eller kontakta oss på telefon eller mail om du har några frågor!

Kontakta oss

Vid förfrågan ange mått m.m. och bifoga en fil på din ritning/skiss. Godkända filformat: pdf, eps, jpg, ai, psd, dxf.
Filer som är större än 20 mb kan skickas via www.sprend.se.