Prisvärt – direkt från tillverkaren

Lasergravyr

Vi graverar skyltar i aluminium, olika plaster, rostfritt och mässing. Med vår mångåriga erfarenhet kan vi vägleda dig till en bra lösning.

Kontakta oss

Vårt arbetssätt

Förfrågan

Utifrån dina kriterier avseende material, storlek, antal och användningsområde föreslår vi en lösning och skickar dig en offert.

Design

Skicka din logotyp eller ritning till oss för produktion. Behöver du hjälp med designen så fixar vi det. En korrektur kan mejlas till dig innan vi påbörjar din order.

Tillverkning

Din order färdigställs enligt digitala underlag och korrektur. Produktionen sker i vår verkstad i Kungsbacka.

Skickas

Produkterna packas och skickas till angiven adress. Vi skickar vanligtvis med DHL eller posten.

Beställ lasergravyr

Lasergravering är en snabb och miljövänlig metod för uppmärkning av skyltar, paneler och många andra typer av produkter på ett både beständigt och estetiskt tilltalande sätt. Lasergravering ger extremt hög precision och möjlighet att skapa avancerade mönster med både text och grafik. På grund av detta är lasergravyr en vanlig metod vid skylttillverkning inom exempelvis hotell- och restaurangbranschen, kontorsvärlden och industrin.

Vi erbjuder lasergravyr till både små och stora företag och har kapacitet att leverera kvalitetssäkrade skyltar och andra graverade produkter snabbt och till en rimlig kostnad. Vi graverar på de flesta material, inklusive aluminium, mässing, akrylplast och stål. Var sig du behöver en entréskylt till kontoret, gravering av nyckelbrickor till medarbetarna eller kanske vill låta gravera ett pris inför en utmärkelseceremoni kan du med fördel höra av dig till oss så fixar vi det.

Hur fungerar lasergravyr?

Lasergravyr innebär att man med en laserstråle bränner bort eller förångar det aktuella materialet, så att en fördjupning bildas som gör att en text eller en bild framträder. Man kan alltså säga att gravyren blir en del av materialet. Genom att bränna olika djupt på olika ställen kan man även påverka nyanserna i gravyren. Eftersom gravering är ett subtraktivt sätt att skapa en bild – till skillnad mot tryck där istället man adderar ett material, vanligen färg – så blir en gravyr i princip outplånlig, den håller lika länge som själva materialet.

Lasergravyr har olika effekt på olika material. På till exempel glas så bildas en frostad yta där man graverat, något som är mycket dekorativt och ger ett lyxigt intryck. På andra material har lasergravering andra effekter. Man kan även färga in graveringen med till exempel en lackfärg för att ytterligare öka variationsmöjligheterna på designen.

Lasergravyr ger hög precision på många olika material

Oavsett vilket material man graverar så ger lasergravyr en svårslagen precision. Ända ner till pixelnivå kan man få en lasergravyr som blir precis som man önskar. Fort går det dessutom. Vi kan utföra lasergravering på i stort sett vilka material som helst, men vanligast är att vi graverar på aluminium eller mässing vid skylttillverkning, akrylplast för vissa fasadskyltar och vid tillverkning av priser och plaketter, samt plastlaminat för gravering av namnbrickor, märkskyltar och liknande. Glas, plåt och trä är också vanligt förekommande.

Vill du ha en slitstark skylt med många detaljer och samtidigt har höga krav på precision är lasergravyr det bästa valet. Med lasergravyr får du en gravering som håller i evighet och dessutom ger ett professionellt och lyxigt intryck.

Lasergravyr

Skyltar, paneler, priser

Vi graverar skyltar åt företag inom industrin, åt bostadsrättsföreningar, åt idrottsklubbar, hotell, restauranger och många andra typer av kunder. Gravyr passar utmärkt på fasadskyltar, namnskyltar, märkskyltar och mycket annat. Möjligheten att kunna gravera in både text och bild med hög detaljrikedom ger dig stora möjligheter att designa en skylt som blir precis som du önskar.

Andra produkter som passar utmärkt för lasergravyr är till exempel frontpaneler till elektronisk utrustning och manöverpaneler för maskiner inom industrin. Här kan vi gravera på infärgad eloxerad aluminium och även färga in texten, vilket gör att du till exempel kan skapa paneler utifrån ditt företags färger. Slutligen graverar vi också ofta priser, utmärkelser och plaketter i mässing, transparent akryl eller glas.

Gravering håller för evigt

Med lasergravyr får du produkter med en märkning som håller, oavsett vilket material du väljer. Genom att avlägsna en del av själva mediet man trycker på blir graveringen en del av det och därför lika hållbar som själva skylten,  panelen eller kanske konstverket. Det är på detta sätt som gravering främst skiljer sig från tryck, där man i stället adderar material. Med det sagt så passar så klart tryck bättre i vissa situationer, till exempel när man vill trycka fotografier eller ha många färger på sin skylt.

Design och lasergravyr utifrån dina behov

Oavsett om du vill ha en skylt till fasaden eller kontoret, en frontpanel eller en typskylt till en produkt du håller på att ta fram, en minnesplakett eller något annat så kan vi hjälpa dig. Vi utför lasergravering åt såväl företag och organisationer som bostadsrättsföreningar och privatpersoner, och vi erbjuder alltid snabb, engagerad och personlig service oavsett storleken på ordern.

Har du en färdig design så är det toppen, men vi kan även hjälpa dig med design och utformning av din graverade produkt. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer!

Kontakta oss

Vid förfrågan ange mått m.m. och bifoga en fil på din ritning/skiss. Godkända filformat: pdf, eps, jpg, ai, psd, dxf.
Filer som är större än 20 mb kan skickas via www.sprend.se.