Prisvärt – direkt från tillverkaren

Frontpaneler


Vi hjälper dig med tillverkning av tryck på frontpaneler.

Kontakta oss

Vårt arbetssätt

Förfrågan

Förfrågan

Utifrån dina kriterier avseende material, storlek, antal och användningsområde föreslår vi en lösning och skickar dig en offert.

Design

Design

Skicka din logotyp eller ritning till oss för produktion. Behöver du hjälp med designen så fixar vi det. En korrektur kan mejlas till dig innan vi påbörjar din order.

Tillverkning

Tillverkning

Din order färdigställs enligt digitala underlag och korrektur. Produktionen sker i vår verkstad i Kungsbacka.

Skickas

Skickas

Produkterna packas och skickas till angiven adress. Vi skickar vanligtvis med DHL eller posten.

Beställ tryck på frontpaneler

Vi erbjuder tryck, håltagning och fräsning av frontpaneler för till exempel elektronikutrustning, apparatlådor, elskåp och annat. En snygg frontpanel med en genomtänkt design ökar din produkts dragningskraft och underlättar användandet av den. Vi trycker eller graverar i flera olika tekniker på eloxerad aluminium, plast eller rostfri plåt, vilket ger stora valmöjligheter när det gäller att skapa både estetiskt tilltalande och hållbara frontpaneler för alla typer av produkter.

Förutom det tryckta eller graverade materialet behöver en frontpanel dessutom anpassas med hål och spår för till exempel knappar, reglage, portar och displayer. Vi erbjuder färdiga eller skräddarsydda lösningar där vi både stansar och fräser ut hål och spår samt trycker direkt på plåten. Resultatet blir en frontpanel i färdigt skick, redo att monteras på din produkt

Graverade paneler

Gravering ger din frontpanel ett beständigt och professionellt intryck som signalerar varaktighet och pålitlighet. En graverad frontpanel i eloxerad aluminium blir hållbar, och tål att användas i alla typer av miljöer som till exempel på verkstadsgolv, till sjöss eller på andra platser där extrema förhållanden kan råda. Graveringen infärgas med en lackfärg vilket ökar beständigheten ytterligare och ger en lyxig känsla till den färdiga panelen.

Vi  kan också gravera andra material som plast eller rostfritt stål, beroende på vilken typ av produkt du tillverkar. Det finns många sätt att variera utseendet på en frontpanel genom att kombinera material och teknik, så är du nyfiken på vad som är möjligt och vad vi har för kapacitet, hör av dig till oss med dina önskemål så kan vi presentera några lämpliga lösningar för just din produkt. För oss är utgångspunkten alltid att skapa en slutprodukt som du känner är hundra procent rätt.

Infärgat och laminerat tryck

Infärgning är en metod att kapsla in färg i en aluminiumplåt genom att öppna porerna i metallen och sedan återsluta dem. Denna tryckmetod gör att trycket blir näst intill outplånligt och håller en mycket lång tid även i de mest påfrestande miljöer. Sett till hållbarheten är infärgning en mycket kostnadseffektiv tryckmetod.

Ett annat sätt att skapa hållbara tryck är att förse panelen med en skyddslaminering. Själva trycket sker i fyrfärg vilket gör att du med lätthet kan trycka text och även bilder i kristallklar upplösning som sedan fixeras under skyddslaminatet.

 

 
Frontpaneler

UV-tryck - ny teknik med hög upplösning

UV-tryck är en relativt ny tryckteknik där färgerna härdas med UV-ljus. Man kan trycka direkt på en färgad plåt och få en djup och fin upplösning som verkligen ger ett lyxigt intryck. En annan stor fördel är att trycket blir torrt direkt, vilket förkortar tryckprocessen. UV-tryck kostar således mindre än att gravera frontpanelen på traditionellt vis.

Frontpaneler med UV-tryck passar bra på apparater inomhus som inte slits alltför hårt. Vill du öka slitstyrkan på panelen kan du dock välja att komplettera trycket med en UV-lack. Lacken skyddar trycket samtidigt som den ger panelen en blank och snygg finish som kan passa mycket bra till vissa typer av frontpaneler.

Frontpaneler med polyesterfilm

I stället för att trycka direkt på frontpanelen kan vi också göra ditt tryck på baksidan av en polyesterfilm, som sedan fästs mot plåten.  Polyesterfilmen utgör sedan ett mycket starkt ytskikt som gör att trycket skyddas och blir okänsligt för repor och slitage från flitigt användande. Dessutom skyddar polyesterfilmen trycket från påverkan av UV-strålning från solen, stänk från kemikalier och annan yttre påverkan. Denna tryckmetod kan vi verkligen rekommendera om du behöver en frontpanel som ska sitta på en produkt där man ofta interagerar med reglagen.

Tillverkning och design av frontpaneler

Vi tillverkar, stansar och fräser frontpaneler i eloxerad aluminium, plast och stål till både små och stora företag över hela Sverige. Har du en design du vill ha tryckt är det bara att du skickar den till oss som en CAD-ritning så ger vi dig förslag på lämpliga trycklösningar. Självklart kan vi även hjälpa till med design utifrån dina önskemål och instruktioner.

Vi är ett litet företag, men vi har den utrustning och den kompetens som krävs för att leverera högkvalitativa trycksaker till både små och stora företag. När det gäller frontpaneler till elektronisk utrustning och maskiner så har vi som beskrivits ovan stora möjligheter att ta fram just det du är ute efter. Kontakta oss gärna om du är intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig att ta fram skräddarsydda frontpaneler utifrån dina önskemål.

Kontakta oss

    Vid förfrågan ange mått m.m. och bifoga en fil på din ritning/skiss. Godkända filformat: pdf, eps, jpg, ai, psd, dxf.
    Filer som är större än 20 mb kan skickas via www.sprend.se.